Sfaturi utile

Cum să alegem
ușile și ferestrele din PVC?

Cand vine vorba de a va alege cea mai buna tamplarie pentru locuinta dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare ca pe piata exista mai multe modele si clase de catalogare ale acestor profile.

Grosimea peretelui exterior al profilului principal ridica standardele de calitate a materialului folosit si determina clasificarea sa in oferte variate: Clasa A, cu o grosime minima egală sau mai mare decât 2.8 mm pentru suprafata vizibila și 2.5 mm pe cea invizibila; Class B are valori egale sau superioare lor respective -2.5mm și respectiv-2mm-, fiind destinate utilizarilor populare în Europa .

Fata de o fereastra normala, din lemn, tamplaria PVC cu termopan, ne aduc multe avantaje:

nu necesita lucrari de intretinere (spre exemplu a fi vopsite)

asigura o izolare termica sporita

izolare fonica sporita

Durabilitate (prin garantia de cativa zeci de ani la profilele PVC)

Nu in ultimul rand - fiabilitate

Întreținerea
ușillor și ferestrelor din PVC

Ferestrele si usile din PVC, ca si orice alte elemente de constructie sunt supuse uzurii, prafului si murdariei.

Pentru a obtine performante la standarde inalte, este esential sa va asigurati ca tamplaria din PVC se curata si intretine corespunzator. Utilizand produse de spalare usoara dar eficace precum detergentii obisnuiti, vor fi eliminate murdariile depuse fara nicio problema - insotit mereu de atentia cuvenita pentru a evita deteriorarea acesteia!

Intretineti feronerie cel putin o data pe an prin:

Strangerea suruburilor manerului

Strangerea suruburilor balamalelor

Gresarea punctelor de inchidere mobile

Aerisirea
locuințelor

Reducerea umiditatii aerului nu va mai fi mult timp singura cerinta impusa unei ventilatii moderne a incaperilor. Un schimb de aer continuu si suficient este extrem de important pentru locatarii unei cladiri.
Pentru aceasta urmatoarele criterii trebuie sa fie indeplinite:

Reglarea umiditatii aerului din incapere

Înlocuirea aerului de respirat

Eliminarea mirosurilor si substantelor daunatoare

Reglarea temperaturii in spatiul interior

Aductia aerului pentru instalatiile dependente de aerul din incapere

Cel mai eficient schimb al aerului din incapere este aerisirea completa. Cerceveaua ferestrei este deschisa complet si schimbul de aer are loc in decurs de 4 pana la 10 minute. In cazul ventilarii complete pierderile de energie sunt minime.

Datorita faptului ca schimbul de aer se petrece foarte rapid nu are loc racirea partilor de cladire.

In cazul aerisirii transversale schimbul de aer are loc si mai rapid. Intr-un interval de 2-4 minute aerul din incapere este complet schimbat. In acest scop, toate ferestrele si usile trebuie deschide, astfel incat sa se formeze un curent de aer.

In cazul aerisirii prin fante, fereastra este deschisa numai intr-o anumita masura. La ferestrele oscilo-basculante standard se basculeaza, de regula, cerceveaua.

Cu aerisirea prin fante se urmareste numai un schimb de aer conditionat; in consecinta, mentinerea in stare basculata pe durate indelungate este corelata cu pierderi de energie in sezonul rece.
Din cauza racirii puternice a pervazului ferestrei, pericolul deteriorarilor prin condensarea vaporilor este si mai ridicat.

Tâmplarie PVC pentru un viitor durabil.

Pentru că meriți.